Vasariškąjį 10 RED turnyrą laimėjo T. Puodžiūnas
  • liepos 14, 2014
  • Lietuvos Biliardo Federacija
  • Share on Facebook

Šį savaitgalį Vilniaus biliardo klube „KN“ vyko vasariškasis 10 raudonų kamuolių snukerio turnyras.

Finale susitiko T. Puodžiūnas ir kiek netikėtai į finalą patekęs jaunasis T. Andrejevas, pastarajam nusileidęs rezultatu 2-0.

Turnyro metu visi žaidėjai buvo suskirstyti į du pogrupius, iš kurių po keturis žaidėjus keliavo į atkrintamąsias varžybas – ketvirtfinalius. Kiek netikėtai turnyro aukščiausiai reitinguojami žaidėjai pralaimėjo pirmąsias savo kovas, tad tęsė jas apatinėje turnyro lentelės pusėje.

Pirmoje kovoje vyko daugkartinis Lietuvos snukerio korifėjų derbis. T. Puodžiūnas atsirevanšavo M.Maisiejui už pralaimėjimus paskutiniuose reitinginiuose turnyruose rezultatu 2-1.

Antroje kovoje susitiko V. Jakaitis ir snukerio scenos debiutantas A. Telegin. Pastarajam teko pripažinti aukščiau reitinguoto žaidėjo pranašumą rezultatu 2-0.

Trečiajame ketvirtfinalyje kiek netikėtai susikibo dviejų skirtingų biliardo rūšių žaidėjai – piramidės atstovas R. Malinauskas bei pulo atstovas T. Andrejevas. Pastarasis iškopė į pusfinalį rezultatu 2-0.

Paskutiniajame ketvirtfinalyje lazdas surėmė buvę kolegos tarptautiniame turnyre A. Maksimov ir S. Korolkov. Deja, vienam iš jų šįkart teko pralaimėti ir pripažinti kito pranašumą – A. Maksimov nugali 2-1.

Pusfinalyje T. Puodžiūnas nepaliko vilčių V. Jakaičiui, nugalėjęs pastarajį rezultatu 2-0, o T. Andrejevas apžaidė kur kas labiau patyrusį savo oponentą kontrolinėje partijoje rezultatu 2-1.

Finalas – jaunystė prieš patirtį – vyko trumpai. Viso turnyro metu vis geresnį žaidimą demonstravęs T. Puodžiūnas palaužė po pusfinalio neatsigavusį banguotai žaidusį savo jaunąjį oponentą ir šventė pergalę 2-0.

Sveikiname dalyvius ir prizininkus,

LBF Snukerio Sekcija

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: