BSL III etapo aprašymas
  • gegužės 21, 2013
  • Snukeris
  • Share on Facebook

Savaitgalį Rygoje įvyko trečias Baltijos lygos etapas. Tradiciškai varžybos sutraukė snukerio entuziastus iš viso Pabaltijo.

Pogrupių kovų dalyviai buvo išskirstyti pagal pajėgumą į Top 16 etapą. Pirmos atkrentamosios kovos išryškino pajėgiausius aštuonis sportininkus: Sergej Sergejev LV, Tomas Puodžiūnas LT, Peteris Ermansons LV, Ojars Blezurs LV, Radion Judins LV, Anna Prisjaznjuka LV, Maris Volajs LV, Andres Petrov EE.

Pusfinaliuose susitiko Lietuvos atstovas Tomas Puodžiūnas ir Ojars Blezurs iš Latvijos. Visą turnyrągerąžaidimą demonstravęs Tomas nesunkiai įveikė Latvijos sportininką rezultatu 3-1  ir iškovojo kelialapį į finalą.

Kitas pusfinalis tarp geriausios Latvijos sportininkės Annos Prisjaznjuka ir Estijos atstovo Andres Petrov nepaliko abejonių Esto meistriškumu – 3-0 ir estas finale.

Tai buvo antras BSL etapo finalas Latvijoje ir, kaip jau tapo įprasta, jame susitinka Lietuvos ir Estijos atstovai.

Finalas vyko permainingai ir Tomui pirmaujant 2 – 1, atrodė, kad esto pasirodymas baigsis iškovota antra vieta, tačiau Andres Petrov po pertraukėlės susikaupė ir tikslių atakų dėka, išplėšė pergalę rezultatu 4 – 2.

Estijos atstovui tai jau antras laimėtas BSL etapas.

Potrečio BSL etapo reitingo lyderiu tapo Lietuvos atstovas Tomas Puodžiūnas.

Didžiausios serijos autorius Latvijos sportininkas Peteris Ermansons – 56 taškai.

Turnyro eigos lentelę rasite čia

Naujausi Baltijos lygos reitingai

LBF sveikina dalyvius ir prizininkus

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: