Snukerio turnyro KN taurė aprašymas
  • gruodžio 17, 2012
  • Snukeris
  • Share on Facebook

Šių metų gruodžio mėnesio 15-16 dienomis Vilniuje įvyko reitinginis „KN taurės“ snukerio turnyras. Tai buvo vienas populiariausių turnyrų žaidėjų tarpe. Šį kartą turnyras sulaukė 48 dalyvių.

Turnyro dalyviai buvo suskirstyti į 4 pogrupius ir kovojo dėl patekimo į Top 16. Jau pogrūpių kovose protokolai mirgėjo aukštomis žaidėjų serijomis. Turnyro puošmenos tapo sekančios serijos: Saulius Zabulėnas – 28, Vilius Shulte – 32, Andrej Maksimov – 39, Paulius Baltramiejūnas – 40, Arūnas Ignotas – 45, Simonas Dragūnas 55 (aukščiausia turnyro serija). Kaip ir buvo tikėtasi iš pogripių išėjo į kitą etapą stipriausi žaidėjai, kurie ir tęsė kovas aštuntfinaliuose. Po inirtingų kovų į ketvirtfinalį iškopė šie žaidėjai: V.Kalinovskij BY, Sergej Vasiljev BY, A. Ignotas, T. Puodžiūnas, S. Dragūnas,  M. Shkundalev BY, A. Maksimov,  M. Maisiejus.

Tituluotasis svečias iš Baltarusijos Sergej Vasiljev nesunkiai įveikė kitą Baltarusijos atstovą M.Kalinovskij 3:1. Lietuvos reitingo lyderis T. Puodžiūnas  rezultatyviu žaidimu nugalėjo telšietį A. Ignotą. 3:1. Kiek netikėta staigmena buvo M. Maisiejaus (4 reitingas) praleimėjimas rezultatu 3:0 Klaipėdos atstovui A. Maksimov ( 7 reitingas). Jaunasis Baltijos lygos čempionas S. Dragūnasįrodė pranašumą prieš perspektyvųjį Baltarusį M. Shkundalev 3:1.

Pusfinalių kovose pergalės šventė S. Vasiljev BY, sudėtingoje kovoje įveikęs T. Puodžiūną, kuriam pritrūko tikslumo kontrolinėje partijoje įmušti lemiamą rožinį kamuolį 3:2.  S. Dragūnas įveikęs klaipėdietį A. Maksimov 3:0.

Finalas buvo žaidžiamas iki 4 pergalių, todėl buvo tikėtasi intriguojančios kovos, tačiau jėgos tarsi apleido baltarusijos atstovąS. Vasiljevir jis nesugebėjo pasipriešinti lietuvio atakoms. Rezultatu 4:1 Simonas Dragūnas šventė pergalę.

Didžiausios turnyro serijos:

Paulius Baltramiejūnas – 40

Arūnas Ignotas  – 45

Simonas Dragūnas – 55

Sveikiname turnyro dalyvius ir prizininkus.

Turnyro eiga: I pgr, II pgr, III pgr, IV pgr, Top16

Naujausius LT snukerio reitingus rasite čia.

Lietuvos Biliardo Federacija

Prenumerata

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: